EMDR app

Hoe werkt EMDR 2.0 zowel online als face to face met de EMDR Meeting app?

Als behandelaar kunt u een account aanmaken. Dit hoeft de cliënt niet te doen. Vanwege de COVID-19 pandemie kunt u gratis EMDR behandelsessies geven. Na de pandemie kunt u sessies kopen in het profiel scherm.

In het ‘Sessie’ scherm kunt u een nieuwe sessie starten waarbij er een automatische verificatiecode gegenereerd wordt, die u kunt delen met de cliënt. Een sessie is 105 minuten geldig. Enkel de therapeut kan de applicatie besturen via het configuratiescherm. In het behandelscherm zitten voldoende stimuli en opties om de behandeling aan te passen. Hierdoor kunt u het werkgeheugen van de cliënt optimaal belasten met verschillende taken. Als behandelaar kunt u zelf de stimuli aanpassen, maar u kunt de stimulie ook willekeurig laten veranderen. Zo kan bijvoorbeeld de richting van de stimulus willekeurig verandert worden. Daarnaast kunt u met de app SUD en VOC vragen stellen en de antwoorden zelf noteren om de voortgang van uw cliënt bij te houden.

Het videobellen wordt niet ondersteund binnen de applicatie, deze communicatie zal via een extern programma naar keuze moeten verlopen. De applicatie is bedoeld als aanvulling voor de beeldbel sessies. Verder op deze pagina vindt u een instructie video over hoe u een sessie kunt uitvoeren terwijl u de cliënt in beeld houdt.

Start een online EMDR sessie met de EMDR Meeting app

1. Maak een account of login bij uw bestaande account.

2. Klik op 'Start Nieuwe Sessie'.

3. Een code en link zullen verschijnen. Deel deze met de cliënt zodat hij/zij deel kan nemen aan de sessie.

4. De cliënt kan inloggen via deelnemen. zodra de cliënt is ingelogd kan de sessie gestart worden. 

Functies van de EMDR Meeting app

Gratis updates

Verander de kleur van de stimulus en achtergrond

Voeg afbeeldingen als achtergrond toe 

Voeg willekeurige woorden toe

Voeg geluidsfragmenten toe

Laat de kleur en vorm van de stimulus willekeurig veranderen

Noteer zelf de scores van een cliënt tijdens een behandelsessie

Verander de snelheid, richting en vorm van de stimulus

Houd uw uitgevoerde behandelsessies bij in een register

Laat de richting van de stimulus willekeurig veranderen

Houd de sessie bij met behulp van een timer

Kopieer via het pop-up scherm een link waarmee de cliënt gemakkelijk kan deelnemen

Update 22 februari 2021

Op 22 februari zijn er waardes toegevoegd aan de schuifknoppen. Zo kunt u als behandelaar snel en gemakkelijk zien hoe u de app heeft ingesteld, uw voorkeuren bepalen, gegevens opslaan en op een volgende behandeling weer toepassen.

Update 15 februari 2021

Wat is er veranderd?

  1. Allereerst is er een timer toegevoegd waarmee u een EMDR sessie kunt timen. U kunt de timer resetten en opnieuw laten beginnen.
  2. Daarnaast is er een pop-up scherm toegevoegd. Hierop kunt u zien dat de cliënt nog niet verbonden is. U kunt de link om deel te nemen kopiëren en naar uw cliënt sturen. De cliënt kan dan het doorgegeven sessienummer invullen en zo deelnemen aan een sessie. Het pop-up scherm verdwijnt automatisch wanneer de cliënt verbonden is.
  3. Ook is de optie om de vorm van de stimulus willekeurig te veranderen toegevoegd. Let hierbij wel op dat wanneer u deze functie heeft aangezet, u nog een keer op de twee pijltjes dient te klikken om deze functie weer uit te zetten.

Vanwege COVID-19 wordt de EMDR Meeting app op dit moment gratis aangeboden voor iedere therapeut/psycholoog. Onder het kopje kosten staan de actuele prijzen die gehanteerd zullen worden wanneer de COVID-19 situatie geminderd is.

De cliënt hoeft geen account aan te maken. Voordat de behandelsessie start  krijgt de therapeut/behandelaar een pop-up scherm te zien waarop een link en code staan waarmee de cliënt gemakkelijk deel kan nemen. Wanneer de cliënt op de link klikt kan de doorgestuurde code van de behandelaar ingevuld worden. Zodra de cliënt de code ingevuld heeft wordt er deelgenomen aan de behandelsessie. Elke sessie krijgt de cliënt een nieuwe code toegestuurd. 

Dit is de link waar de cliënt de code kan invullen: app.emdrmeeting.com/deelnemen

Deze website is gericht op therapeuten/psychologen. Cliënten kunnen op deze website meer informatie vinden over hoe de EMDR Meeting app wordt toegepast tijdens een behandeling en wat het precies inhoudt.

De cliënt kan geen sessies zelf kopen. De therapeut kan een account aanmaken en middels dit account sessies kopen. Vervolgens kan de therapeut een betaalverzoek sturen naar de cliënt. De link wordt verstuurd via Zorg Messenger of een andere veilige chat/mail omgeving waar de psycholoog gebruik van maakt. De cliënt kan alleen betalen als dat van de psycholoog/therapeut wordt verzocht. Dit wordt altijd voordat de sessies plaatsvinden gedaan.

De VOD/SUC scores die een cliënt tijdens de behandeling geeft moet de therapeut/psycholoog zelf noteren.

Beeldbellen wordt niet ondersteund binnen de EMDR Meeting app. Deze communicatie zal via een extern online beeldbel programma naar keuze moeten verlopen. De applicatie is bedoeld als aanvulling voor de beeldbel sessie.

De EMDR Meeting app werkt op alle apparaten die een internet browser gebruiken voor het surfen op internet. Wij adviseren om de app op een laptop of desktop te gebruiken. Hierdoor is het beeld tijdens een behandelsessie zo groot mogelijk is.

De EMDR Meeting app werkt op alle browsers. Wij adviseren Safari, Firefox en Chrome.

De EMDR Meeting app is een ondersteuning van een online beeldbel sessie. Om de ogen van de cliënt te kunnen volgen kunt u het scherm van de EMDR Meeting app kleiner maken en naast het scherm van de beeldbel sessie zetten. Het bedieningspaneel zal zich dan aanpassen aan het kleinere scherm zodat u nog steeds alle functies kunt gebruiken.